søndag 12. juli 2015

#Farlig_Date av Andrew P. Kroglund

Skuffende forsettelse


“Casinettogjengen: #Farlig_Date” er en krimbok for ungdom skrevet av Andrew P. Kroglund. Boken er den andre boken i serien Casinettogjengen.

Vi følger Lene Marie, Johanne og Lise som tidligere har løst den store kriminalsaken på Skøyen. Denne påsken har det begynt å skje mystiske hendelser i Frognerparken. Flere barn begynner å forsvinne og politiet vet ikke hvordan de skal finne gjerningspersonen. Klarer trioen å redde boligfeltet og naboene enda en gang, eller ender det hele katastrofalt der menneskeliv går tapt?


Handlingen i denne romanen finner sted i påsketiden i år, og forfatteren bruken reelle steder for å gjøre den mer spennende. Boken begynner ganske lovende med en spennende plot. Men jeg mener at Andrew er dårlig med å bygge opp spenningen underveis og det skjer ingenting spennende eller overraskende før på slutten. Forfatteren prøvde å gjøre boken "kul" ved å henvise til andre krimbokforfattere som Jo Nesbø og populære bøker som Divergent uten hell. Ellers er det lite med gode miljøskildringer. Og gjerningspersonens personskildringer er preget av paradokser; h*n er hyggelig, sentimental, djevelsk og kald på en gang. Selv om denne boken ikke er et mesterverk, så klarer forfatteren å skrive en ganske bra krimbok med effektiv plot. Jeg liker at Kroglund brukte nettet som tema i denne boken, fordi den er full av slemme mennesker med onde hensikter. Men dette er ikke en bok du bør lese hvis du er vant med å lese bøker med vanskelig lesegrad eller hvis du forventer lekne formuleringer. Handlingen er ganske forutsigbar. Jeg ender opp med å gi terningkast 4 til "#Farlig_Date" fordi boken er ganske treg, skuffende og den engasjerte ikke meg på noen måte.


Tittel: Casinettogjengen: #Farlig_Date
Forfatter(e): Andrew P. Kroglund
Sjanger: spenning, krim
Målgruppe: Ungdom/Barn
Antall sider: 223
Forlag: Juritzen Forlag
Utgitt: 2015

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bakgrunn