fredag 11. april 2014

Vårønsker :)

                                                             Vårønsker:

Våren ser ut til å by på mange nye og spennende bøker. Jeg fant mange fine bøker, så her er ønskelista min :

                                                                      Kommet ut:


Dette sier Bastion Forlag om boken:

Engang var Bernadette Fox en høyt ansett og prisbelønnet arkitekt i Los Angeles, men en traumatisk opplevelse sender henne og familien i eksil i Seattle, hvor Bernadette mildt sagt strever med å passe inn: Curling- mødrene ved skolen går henne på nervene, det samme gjør den koffeinfrie økologiske kaffen og de meningsløse selvhjelpsgruppene - det politisk korrekte tyranniet er i ferd med å gjøre henne gal.

Familien har slått seg ned i en nedlagt og forfallen pikeskole. Bernadette forlater sjeldent hjemmet, da hun har utviklet en sterk sosial fobi. Hun har derfor ansatt en virtuell assistent i India, som for 2 kr i timen ordner alles hennes ærend via Internett. Da Bernadettes superbegavede datter, 15 årige Bee, vil innkassere belønningen for sine utmerkede karakterer på skolen, blir situasjonen problematisk. Bee ønsker seg nemlig en familietur til Antarktis!

Hvor ble du av, Bernadette er en uforutsigbar og vanvittig lesning om hvor vanskelig det kan være å passe inn i de sosiale rammene. Det er også en rørende fortelling om et misforstått geni og en mor og datters rolle i en absurd verden.
                                                -
                                                          Kommet ut:
     
 Sønnen

                                             Dette sier Achehoug forlag om boken:


Korrupsjon og organisert kriminalitet er kreftene bak de store dramaene, enten de utspiller seg på Politihuset, i Rådhuset, på snuskete hotellrom i kvadraturen eller blant dopselgerne langs Akerselva. Dette er en skandinavisk "The Wire" i et forstørret hyperrealistisk Sin City-Oslo. 


Sonny er en idealfange. I det moderne, fluktsikre fengselet Staten lytter han til de andre innsattes skriftemål og gir dem forlatelse for deres synder. Noen hvisker om at Sonny soner for andres forbrytelser.
Førstebetjent Simon Kefas er en politimann av den gamle skolen. Han har på samme dag fått en ny drapssak og en ny partner.
Sonnys far stod sin sønn og Simon svært nær. For Sonny var faren idolet, for Simon ungdomsvennen og kollegaen. Begges verden ble snudd opp ned da Sonnys far ble avslørt som korrupt og tok sitt eget liv. 
Men en dag endrer et skriftemål alt.
 -

Kommer ut: 15.04.2014


Dette sier Juritzen forlag om boken:
En besettende og eksotisk roman!
Santiago er en ung gutt som mister sin familie under den store flommen i India. Han blir satt på en lastebil sammen med en enda yngre jente, uten å vite hvor han er på vei eller hva som skal skje.
De to skilles raskt, og Santiago ender opp i fangenskap hos en sjeik i De forente arabiske emirater. Han blir en stallgutt som skuffer møkk i kamelstallen og lever av kjeks og vann.
Men han håper på en fremtid: at han en dag skal få ri på sjeikens kameler i et av de intense kamelløpene, nasjonalsporten som tar livet av barnejockeyer hvert eneste år.
Snart oppdager Santiago at jenta han møtte i lastebilen, har endt opp i sjeikens harem. Han lover henne å vinne det store kamelløpet, som sjeiken sier kan bli redningen for dem begge.
Hjertet til Santiago begynner for alvor å banke, både for den kommende konkurransen, og ikke minst for den vakre Daya.
Bli med på Santiagos utrolige reise!
-
Kommer ut: 15.04.2014


Dette sier Gyldendal forlag om boken: 

Gregors spennende opplevelser fortsetter i den tredje boka i Underlands-krøniken av den bestselgende forfatteren Suzanne Collins.
Etter å ha oppfylt to profetier må Gregor nå konsentrere seg om Blodprofetien, som krever at Gregor og Boots drar tilbake til Underlandet for å hjelpe til med å avverge en pest. Men denne gangen nekter moren å la dem dra ... hvis hun ikke får bli med.

Da de ankommer den underjordiske byen, sprer pesten seg -- og rammer en av Gregors nærmeste. Først da skjønner Gregor hvilken trussel sykdommen utgjør mot alle varmblodige vesener. Men hvordan skal han klare å overvinne den?
-
Kommer ut: 22.04.2014


Dette sier Gyldendal forlag om boken: 


Alt begynner med en brevveksling mellom to vidt forskjellige kvinner, 28 år gamle Sara Lindqvist fra Haninge utenfor Stockholm og 65 år gamle Amy Harris fra Broken Wheel i Iowa. Etter to års utveksling av bøker, brev og tanker om litteraturen og livet bestemmer Sara seg for å besøke Amy. Men da hun kommer til Broken Wheel, er Amy død.


Sara står på gaten i liten by in the middle of nowhere. Men der finnes selvsagt også menneskene som Amy har skrevet om. Og de eksentriske innbyggerne i Broken Wheel har ikke noe annet valg enn å ta hånd om den forvirrede svenske turisten. Sara bestemmer seg for å bli, og for første gang i sitt liv får hun virkelige venner - til forskjell fra Mr. Darcy og Bridget Jones - som hjelper henne med å starte en bokhandel med Amys etterlatte bøker.



Både Sara og byen livner til, nye og uventede kjærlighetspar dannes, og verken Sara eller innbyggerne tør tenke tanken på at hun snart skal hjem. Da hennes tomånedersvisum nesten har rent ut, får innbyggerne i Broken Wheel en ravgal, fantastisk idé …



Leserne i Broken Wheel anbefaler er en romantisk og humoristisk feelgoodroman om vennskapets kraft, kjærlighet til bøker - og om å finne sin plass i tilværelsen.
 -
Gleder meg å få lest dem. Ha en fin kveld videre. Blogges!

onsdag 9. april 2014

En mann ved navn Ove


”Folk påsto at Ove alltid så verden i svart og hvitt. Mens hun var farger. Hele paletten hans.”

Jeg virkelig anbefaler dere å lese denne boken, "En mann ved navn Ove". Boka kom ut i fjor, og den er debut romanen til den svenske forfatteren Fredrik Backman. Boka er spennende og morsom historie som samtidig sier noe viktig om oss selv og vår tid. "En mann ved navn Ove" er humoristisk, seriøs, jordnær og rørende bok om niogfemti år gamle gubben Ove og hans liv. Språket er varierende og varm. Jeg både lo og gråt mens jeg leste den. "En mann ved navn Ove" er en roman om kjærlighet, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab.

Bokanmeldelse kommer snart, blogges !

tirsdag 8. april 2014

Litt info :)

Velkommen til min blogg!

Multis libris er for deg som er bokstavelig betatt av bøker. Jeg blir å poste forskjellige bokanmeldelser, lesetips og forskjellige nyheter innen litteraturfronten.

Jeg som skriver denne bloggen er fjorten år gamle Zuhayr. Jeg kommer opprinnelig fra Somalia men har bodd i Norge nesten hele livet mitt. Jeg ble ordentlig interessert i bøker først i 6. klassen men helt siden jeg kunne lese har jeg lett etter lesestoff. Jeg har lest alt fra romaner og urban fantasy til "voksen" bøker. Bloggen handler hovedsaklig om bøker, bøker og mer bøker (det eneste som er bedre enn bøker er jo enda flere bøker). Jeg er selverklært språknerd og bibliofil. Jeg leser for det aller meste romaner og fantasy, men prøver stadig å utvide horisonten min med andre sjangre. For å vite mer om meg, se "hvem er jeg".

Navnet på bloggen er egentlig helt tilfeldig, men jeg har jo stor fascinasjon for det latinske språketså det kan nok blitt påvirket av det. Multis libris er det latinske ordet for mange bøker.

For å få tak i meg, send meg en e-post på zuhayrabdi@gmail.com

Blogges :)

Bakgrunn