tirsdag 25. november 2014

Ting vi gjør for love av Torjørn Moen

Love og Lykke?
Ting vi gjør for love av Torbjørn Moen er en psykologisk kjærlighetsbok som forlaget selv sier. Hva gjør vi for love? Hovedpersonen var som hvilken som helst ungdom som gjør alt for å passe inn. Han spilte fotball, til tross for at han ikke likte det, og gjorde feil på prøver med vilje for å ikke være en “outsider”. Men til slutt bestemte han seg for å være seg selv, så smart og skoleflink han er. Dette førte til at han likevel ble en “loner”.
Men han er jo en håpløs romantiker, og på en kino gjorde han en aldri så liten romantisk gest for å gi Skjebnen en dytt. Dette utvikler seg til en forhold og hovedpersonen sliter med å bevise at han virkelig har kjæreste for klassekameratene.
Ting vi gjør for love er en fin og trist bok som forteller oss at det ikke alltid er lett å skille virkelighet og fantasi. Boken begynner veldig bra. Faktisk veldig, veldig bra med fine(!) metaforer og klisjeer. Men etter hvert begynner man som leser å lure på hva som er virkelighet eller fantasi.
Forfatteren har fine skildringer som gjør at boken føles levende. Det irriterende og rare er at vi ikke får vite navnet på hovedpersonene.
Etter at man har lest boken står man igjen med en melankolsk humør der man tenker på hva skal denne boken gi oss? Er den lærerik? Morsom? Nei, min mening er at denne boken var en spennende leseropplevelse utenom det vanlige som skaper hodebry.Når du skjønner at hovedpersonen virkelig har problemer kommer den triste delen. Det er imidlertid ikke slik at jeg vet hvilken hensikt forfatteren hadde da han skrev boken.
Boken anbefales til alle ungdom som vil lese en bemerkelsesverdig og uvanlig bok.
“Ting vi gjør for love” er en bok som ikke vil passe for alle, men jeg syns likevel den burde nomineres til Uprisen. Boken er en sånn bok der du enten liker den eller så misliker du den. Jeg håper så inderlig at det kommer en oppfølger av den sånn at vi kan få se hvordan historien til vår kjære navnløse gutt utviklet seg. Torbjørn Moens bok får terningkast fire fra meg.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bakgrunn