tirsdag 25. november 2014

Battle av Maja Lunde

“Battle” er Maja Lundes første ungdomsbok. Tidligere er hun kjent som forfatter og manusforfatter.

Amalie var vant med å vokse opp med luksus og et talent som ligger i blodet. Hun var sammen fine Aksel og levde et aldeles perfekt liv. Helt til det skjedde noe katastrofalt. Amalie og faren flyttet hjemmefra, og hun mistet kontakten med vennene sine. Hun ble ganske alene og sint. Helt til hun møter fremmede Mikael. Han som får henne til å føle seg annerledes. Glemme alt. Men det en stor forskjell mellom dem. Hun er ei bortskjemt ballerina fra vestkanten. Han er en mørk gangster som liker best å battle.
Battle er en sterk ungdomsbok om det ukjente, forelskelse og ikke minst dans.
Maja Lunde har en spesiell evne til å se ting fra ei ung jenters ståsted. Hun er veldig flink til å utrykke følelser! Spenningsmomentene kommer jevnlig etter hverandre som perler på en snor noe som gjør boken veldig fengende og vanskelig å legge fra seg. Lunde skriver på en måte som gjør at leseren ikke vet hva som kommer.
Amalie lærer oss om mot, følge hjertet og om å ta egne valg. Jeg føler at denne boken ikke noen svakheter.
Alt i alt er “Battle” en fantastisk utført bok som er verdt å lese.
“Battle” er en av de beste bøkene i Uprisen og er en klasse for seg selv. Boken anbefales til alle og enhver. Dette er en bok som villet har egnet seg på filmlerretet på grunn av den åpne slutten. Jeg håper i hvert fall at forfatteren tenker på denne ideen. Kanskje det er en fremtidig klassiker vi snakker om her?
Boken får en sekser fra meg.

Tittel: Battle

Forfatter: Maja Lunde

Antall: 233

Forlag: Kagge forlag

Utgivelsesår: 2014

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bakgrunn